U proteklom razdoblju, dosadašnja vlast nametnula je naplatu parkinga u našem gradu, što je izazvalo brojna nezadovoljstva među građanima. Smatramo da je vrijeme za promjene koje će bolje odražavati potrebe i interese svih nas.

Zašto ukinuti naplatu parkinga?

  • Povećanje kvalitete života: Naplata parkinga predstavlja dodatni trošak za naše sugrađane, posebno za one sa skromnijim primanjima. Ukidanjem ove naknade, olakšat ćemo svakodnevni život svih građana i omogućiti im da se fokusiraju na važnije stvari.
  • Poticanje lokalne ekonomije: Besplatno parkiranje može dovesti do povećane posjećenosti lokalnih trgovina i usluga. Kada posjetitelji i kupci ne moraju brinuti o dodatnim troškovima za parking, veća je šansa da će provesti više vremena i potrošiti više novca u našem gradu.
  • Poboljšanje saobraćajnih tokova: Naša analiza pokazuje da naplata parkinga može dovesti do gužvi i stresa kod vozača koji traže mjesto za parkiranje. Ukidanjem ove naknade, olakšat ćemo kretanje i smanjiti gužve na ulicama.
  • Pravičnost i jednakost: Naplata parkinga često pogađa one koji su najranjiviji – studente, penzionere i radnike sa niskim primanjima. Odluka o ukidanju ove naknade osigurava da svi građani imaju jednake uslove i priliku za nesmetano kretanje po našem gradu.

Obaveza naše buduće vlasti bit će da pronađemo održiva rješenja koja će omogućiti ukidanje naplate parkinga bez narušavanja gradskog budžeta. Planiramo analizirati postojeće troškove, optimizirati resurse i uvesti alternativne izvore prihoda koji će omogućiti finansijsku stabilnost grada.

Naša vizija je grad u kojem su svi jednako cijenjeni, gdje su osnovne potrebe zadovoljene i gdje je svaki građanin važan.